Emmy Yolcusu Haluk Bilginer’in En İyi Filmleri

Büründüğü her karakterin hakkını vererek gönüllerde taht kuran Haluk Bilginer, Hallowen, Buffalo Soldiers, Ben-Hur ve The International gibi Hollywood yapımlarında da rol alarak kariyerine cila üstüne cila vuruyor. Uluslararası Emmy Ödüllerinde ‘En İyi Erkek Oyuncu’ kategorisine de aday gösterilmesiyle dikkatleri bir kez daha üstüne çeken bu ünlü aktörümüzün en güzel 9 filmini listeledik. Kendisine Emmy Ödüllerinde başarılar ve bol şans dileriz.

Masumiyet

Haluk Bilginer filmleri - Masumiyet

Yapım Yılı: 1997

IMDb: 8.3

Yönetmenliğini Zeki Demirkubuz’un gerçekleştirdiği suç-dram filmi Masumiyet, Haluk Bilginer, Güven Kıraç, Derya Alabora gibi isimleri kadrosunda bir araya getiriyor. Hapisten yeni çıkan Yusuf, güçlü bir kadın Uğur ve Uğur’a delicesine aşık Bekir.. Yolları kesiştikten sonra hepsinin hayatları bambaşka hallere evriliyor, her birinin hayatında derin kuyular açılıyor. Yayınlandığı döneme de büyük ses getiren ve etkileyici öyküsüyle hafızalardan silinmeyen Masumiyet, Antalya Film Festivali’nde 4 Altın Portakal ve Altın Koza Film Festivali’nde de dört ödüle layık gösteriliyor.

Neredesin Firuze

Haluk Bilginer filmleri - Neredesin Firuze

Yapım Yılı: 2004

IMDb: 7.3

Neredesin Firuze’de mesleklerindeki başarısızlıktan ötürü borç batağına düşmüş iki müzik yapımcısı Hayri Ve Orhan konu alınıyor. Almanya’dan keşfettikleri ve sayesinde paçayı kurtaracaklarını düşündükleri Ferhat isimli genç yetenek ile Ferhat’a yatırım yapmak istediğini söyleyen zengin ve bir o kadar gizemli kadın Firuze işin içine girince komedi ve müzik dolu eğlenceli bir film ortaya çıkıyor. Yönetmenliğini Ezel Akay’ın üstlendiği filmde başrolleri Haluk Bilginer, Demet Akbağ ve Özcan Deniz üstlenirken Cem Özer, Ruhi Sarı ve Şebnem Dönmez gibi isimler de onlara eşlik ediyor.

Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü

Haluk Bilginer filmleri - Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü

Yapım Yılı: 2006

IMDb: 7.5

Tarihi bir komedi filmi olarak karşımıza çıkan ‘Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü’ ile Osmanlı’nın ilk dönemlerine gidiyor, Hacivat ile Karagöz’ün atışmalarına, şöhret sahibi olmalarına ve bu şöhretin onları getirdiği son noktaya şahit oluyoruz. Haluk Bilginer’in Karagöz’ü, Beyazıt Öztürk’ün ise Hacivat’ı canlandırdığı film Ezel Akay tarafından yönetilirken Haluk Bilginer, efsane Karagöz performansı ile kendisine hayran bıraktıyor.

Polis

Haluk Bilginer filmleri - Polis

Yapım Yılı: 2007

IMDb: 6.7

Onur Ünlü’nün yönetmenlik koltuğunda oturduğu aksiyon filmi Polis, kariyerinde oldukça önemli başarılara imza atmış polis memuru Musa Rami’yi konu alıyor. 63 yaşındaki Musa mesleğinden ötürü hala mafya tarafından ailesi ile tehdit edilirken, bir yandan da kansere yakalanıp sayılı vakitlerinin kaldığını öğreniyor. Tüm bunların yanında bir de üniversite öğrencisi Funda’ya istemeden de olsa bir takım duygular beslemesi Musa’yı iyice çıkmaza sürüklüyor. Haluk Bilginer, Musa Rami karakteriyle harikalar yaratırken ona filmde Özgü Namal, Settar Tanrıöven, Ragıp Savaş, Sermiyan Midyat gibi ünlü isimler eşlik ediyor.

Güneşin Oğlu

Haluk Bilginer filmleri - Güneşin Oğlu

Yapım Yılı: 2008

IMDb: 7.1

Yönetmen Onur Ünlü’nün fantastik filmi Güneşin Oğlu, farklı bedenlere girip çıkma özelliğine sahip emekli edebiyat öğretmeni Fikri Şemsigil’in hikayesine odaklanıyor. Fikri, gerçekleşecek güneş tutulması ile aradığı mucizeye kavuşuyor ancak başka bedenlere girip çıkması aslında zannettiği gibi iyi olaylara sebebiyet vermiyor. Haluk Bilginer, Özgü Namal, Bülent Emin Yarar ve Köksal Engür’ün oyuncu kadrosunda yer aldığı film özgün senaryosuyla dikkatleri çekerken komedi ve fantastik hikayesiyle de Türk Sinemasında ayrı bir yere sahip oluyor.

Yedi Kocalı Hürmüz

Haluk Bilginer filmleri - Yedi Kocalı Hürmüz

Yapım Yılı: 2009

IMDb: 6.3

Tiyatrodan uyarlanan Yedi Kocalı Hürmüz filmi, değişik mesleklere sahip 6 adamla evlenen ancak bunların hiçbirine değil de kalkıp ta birinin dükkanında gördüğü doktara aşık olan Hürmüz isimli kadını konu alıyor. Komedi unsurlarını hikayesinde bolca bulunduran ve Ezel Akay tarafından yönetilen bu keyifli yapımda Nurgül Yeşilçay, Haluk Bilginer ve Gülse Birsel ise başrolleri paylaşıyor.

New York’ta Beş Minare

Haluk Bilginer filmleri - New York'ta Beş Minera

Yapım Yılı: 2010

IMDb: 5.8

Yönetmenliğini ve senaristliğini Mahsun Kırmızıgül’ün gerçekleştirdiği New York’ta Beş Minare, Amerika’da yakalanmış ‘Deccal’ kod adlı suç liderini teslim almaya giden iki Türk polisini konu alıyor. İslamofobiye eleştirel yönden parmak basan bu filmde başrolleri Haluk Bilginer ile Mahsun Kırmızıgül paylaşırken oyuncu kadrosunda Robert Patrick ve Danny Glover gibi yabancı aktörler de yer alıyor.

Kış Uykusu

Haluk Bilginer filmleri - Kış Uykusu

Yapım Yılı: 2014

IMDb: 8.2

Türk Sineması’nın en önemli yönetmenlerinden Nuri Bilge Ceylan’ın başarılı eseri Kış Uykusu, oyunculuğu bıraktıktan sonra Kapadokya’ya dönen emekli tiyatrocu Aydın’ın hikayesine yer veriyor. Derin karakter analizleri içeren, roman tadı veren ve etkileyici bir dram öyküsünü beyazperdeye taşıyan film, Haluk Bilginer, Melisa Sözen ve Demet Akbağ’ı kadrosunda bir araya getirirken ayrıca Cannes Film Festivalinde de Altın Palmiye’ye layık görülüyor.

Bonus: Şahsiyet Dizisi

Haluk Bilginer filmleri - Şahsiyet

Yapım Yılı: 2018

IMDb: 9.1

Alzheimer olduğunu öğrendikten sonra seri katil olmaya karar veren emekli bir adli katip memurunun hikayesini ekranlara taşıyan Şahsiyet dizisi Haluk Bilginer, Hüseyin Avni Danyal, Müjde Ar, Cansu Dere, Şebnem Bozoklu, Necip Memilli, Metin Akdülger gibi isimleri kadrosunda bulunduruyor. Yönetmenliğini Onur Saylak’ın gerçekleştirdiği bu suç-gerilim dizisinde Haluk Bilginer, Agâh Beyoğlu performansıyla hayatının en karizmatik oyunculuklarından birini sergileyerek Uluslararası Emmy Ödüllerinde ‘En İyi Erkek Oyuncu’ kategorisine aday gösteriliyor.

Yazar: Merve Taman

Bahçeşehir Üniversitesi'nde psikoloji ve yazılım mühendisliği bölümlerini okuyor. Sinema alanında yazıp çizmek ise hatrı sayılır hobilerinden.

Buna Da Göz At

En İyi Avukat Filmleri – 15 Harika Eser

İnsanlığın en tartışmalı konularından biri olan adalet, bugüne kadar beyaz perdede pek çok kez işlendi. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir